Kersverse Liverpool-coach Slot reageert: 'Gelijkenissen met Feyenoord'

Kersverse Liverpool-trainer Arne Slot ziet gelijkenissen tussen zijn speelstijl en die van zijn voorganger Jürgen Klopp, maar ook meer dingen die hetzelfde zijn bij The Reds en Slots oude werkgever: Feyenoord. In zijn eerste interview via de clubkanalen doet de oefenmeester een boekje open over zijn aspiraties in Engeland.

Vergelijkingen met succescoach Klopp

Slot reageert in eerste instantie op vergelijkingen met Klopp. "Dat is denk ik een van de redenen waarom ze bij mij uitkwamen. Misschien ben ik niet exact hetzelfde type, maar als iemand op een bepaalde manier succesvol is geweest, met een bepaalde speelstijl, dan wil je daar op voortborduren. Het is mijn stijl, maar ook die van andere moderne trainers", vervolgt de oefenmeester. "We zijn allemaal wel een beetje geïnspireerd door de rivaliteit tussen Manchester City en Liverpool, door Pep Guardiola en Klopp.

Feyenoord en Liverpool

Slot verwacht geen cultuurshock in Liverpool, dankzij de speelstijl maar ook de fans. “Bij een grote club, zoals ook bij Feyenoord, is het in mijn ogen ook de enige manier om te spelen. Je hebt veel balbezit en legt veel energie in de wedstrijd. Ik zie veel gelijkenissen tussen Feyenoord en Liverpool. Beide clubs hebben fans die graag een team zien dat vecht voor de overwinning."

Nederlandse enclave in de Premier League

De aanstelling van Slot was niet het enige nieuws van een Nederlander die naar een Engelse club verkaste. Deze Oranje-international deed hem dit na op woensdagavond.

Feyenoord-doelman vertrekt