Primeur: Feyenoord voor het eerst op bezoek bij Almere City FC

Feyenoord trapt zondag om 14:30 uur af in Almere. Nooit eerder speelden de Rotterdammers een uitduel in Flevoland - althans een officieel duel in het betaald voetbal -, in het Yanmar Stadion. Eerder dit seizoen won Feyenoord in eigen huis met 6-1 van de ploeg van Alex Pastoor. 

Voorbeschouwing Almere City FC - Feyenoord

Met ook een terugblik op de wedstrijd in de eerste seizoenshelft tussen beide teams. Feyenoord-Almere City FC eindigde in 6-1. 

Almere mist drie geschorste spelers tegen Feyenoord

Het gaat om Stije Resink, Peer Koopmeiners en Joey Jacobs, die in het duel met PEC Zwolle van 17 februari alle drie tegen hun vijfde gele kaart van het seizoen aanliepen.

Calvin Stengs in actie tijdens Feyenoord - Almere City FC

calvin stengs in actie tijdens Feyenoord - Almere City FC

Vermoedelijke opstellingen 

Almere City: Bakker; Ritmeester, Mbosoh, Van Bruggen, Barbet, Cathline; Pasou, Pena, Post, Van La Parra, Robinet.

Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Milambo, Minteh, Gimenez, Ivanušec.

Schaken en Vermeer

Ruben Schaken en Kenneth Vermeer zijn twee oud-spelers van Feyenoord. De twee woonden in Almere in hun tijd bij Feyenoord. 

Rajiv van La Parra 

Rajiv van La Parra, vernoemd naar Rajiv Gandhi, speelt tegenwoordig bij Almere City FC. Van 1999 tot 2008 kwam hij uit in de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2012 als speler van Heerenveen wist Van La Parra een keer te scoren in de door Heerenveen uiteindelijk met 2-3 verloren wedstrijd. Waarmee Feyenoord zich destijds plaatste voor de voorronde van de Champions League. 

Rajiv van La Parra  met Almere City FC in actie tegen Ajax

Rajiv van La Parra  met Almere City FC in actie tegen Ajax

Waar kan je Feyenoord kijken?

De wedstrijd tussen Feyenoord en Almere City wordt zondag om 14.30 gespeeld. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 2.

Waar in Rotterdam in de kroeg kijken?

't Haantje staat al sinds jaar en dag bekend als het Feyenoord café bij uitstek. Al meer dan 50 jaar inmiddels. Dat heeft alles te maken met de roemrijke geschiedenis waarin de legendarische coach Ernst Happel een centrale rol speelt. In de zaak kan je diverse relikwieën bewonderen en alle wedstrijden live op TV volgen.

Stand in de Eredivisie

Nieuwsgierig naar de stand in de Eredivisie, kijk op Teletekstpagina 818 en 819 het programma en de ranglijst in de Eredivisie.