Mogelijke opvolger Slot spreekt zich uit: "Niets is onmogelijk..."

Arne Slot is inmiddels aangesteld bij Liverpool FC en niets staat zijn avontuur in de Premier League nog in de weg. Bij Feyenoord is het seizoen ten einde, maar de zoektocht naar zijn opvolger is in volle gang. Marino Pusic, één van de kandidaten, laat zich uit over de interesse.

Dat doet hij in gesprek met het Algemeen Dagblad, dat hem spreekt over de interesse vanuit Rotterdam-Zuid én de huidige situatie bij Sjachtar Donetsk. Het Oekraïense elftal kroonde zich onlangs tot landskampioen in een zéér bijzondere situatie.

Marino Pusic over bijzonder avontuur bij Sjachtar Donetsk

Pusic begon aan dit seizoen als assistent-trainer van de uiteindelijke bekerwinnaar, maar kreeg toen een aanbod uit Oekraïne en vertrok richting Sjachtar Donetsk. "Werkelijk niemand heeft me geadviseerd om naar Oekraïne te gaan. Mijn vrouw niet, mijn kinderen niet, niemand. Maar ik ben een gevoelsmens en zag dit als een enorme uitdaging. Daarom ben ik gegaan", vertelt de oefenmeester.

Die keuze pakte enorm goed uit en met een landstitel op zak blijkt hij terug op dat avontuur. "Van de laatste achttien competitiewedstrijden hebben we er zeventien gewonnen. Dat is een clubrecord. We hebben heel aanvallend gespeeld, daar krijg ik heel veel waardering voor." Het land is volop in oorlog met Rusland, desondanks biedt de sport houvast. "Voetbal geeft positieve emotie. Alle wedstrijden worden ook uitgezonden op televisie. Na de winterstop is er ook weer wat publiek welkom, zo’n 1500 à 2000 mensen mogen bij onze thuiswedstrijden komen."

Pusic laat zich uit over mogelijke rol als hoofdtrainer van Feyenoord

De oefenmeester heeft de komende twee seizoenen nog een contract in Oekraïne, maar wordt ook gezien als serieuze kandidaat om de opvolger van Arne Slot te worden in De Kuip. "Ik heb het enorm naar mijn zin en ik weet dat mijn naam ook bij Feyenoord rondzingt. Dat is mooi om te horen en je weet dat in de voetballerij niets onmogelijk is. Normaal gesproken zit ik nog twee jaar hier", zegt Pusic tot besluit. Feyenoord kreeg onlangs een definitieve 'nee'.

Feyenoord-doelman vertrekt