Van Hanegem ziet Oranje-duo aankomend seizoen graag bij Feyenoord

Bij vertrek van spits Santiago Giménez ziet Willem van Hanegem een mogelijke vervanger in Memphis Depay. De aanvaller loopt uit contract en moet op zoek naar een nieuwe werkgever. Naast Depay is er nog een Oranje-international die een welkome aanwinst zou zijn volgens de oud-Feyenoord speler. 

Mogelijke opvolger van Giménez

In de podcast Willem&Wessel met Willem van Hanegem en Wessel Penning, journalist van Algemeen Dagblad, spraken de heren over een mogelijke opvolger van de Mexicaanse spits. Memphis Depay zou een mogelijke opvolger kunnen zijn volgens beide heren. Over de huidige bezetting bij de club uit Rotterdam en of het wat voor Depay zou zijn zei Van Hanegem het volgende: "Wij hebben al twee, drie spitsen toch?" Met een mogelijk vetrek van Giménez in het achterhoofd zal Feyenoord zich vermoedlijk wel gaan roeren op de spitsenmarkt. "Wij zeggen maar dat hij weggaat. Ik hoop dat hij blijft, maar niet als hij zoals het laatste half jaar speelt. Dat is toch gek? Als je na gaat denken, dan denk je: dat kan niet. Dat hij die laatste wedstrijd dan weer goed speelt. Hoe is het mogelijk?" Verder heeft de oud-international ook advies voor de 30-jarige spits: "Hij moet gewoon zorgen dat hij bij een club terecht komt die hem graag wil hebben, omdat hij een aardige speler is en meer niet. Hij moet het gewoon naar zijn zin hebben, plezier hebben in hetgeen waar hij mee bezig is. Geld dat krijgt hij toch wel en hij heeft echt nog wel een paar centen."

Oranje-duo in de Kuip

Memphis Depay is niet de enige Oranjespeler die Van Hanegem en Penning graag zien spelen in de Kuip volgend seizoen. Penning vertelt in de podcast dat Depay, net als bij Oranje, een mooi duo kan vormen met Georginio Wijnaldum. De 33-jarige middenvelder heeft al een verleden bij Feyenoord. Van Hanegem is het eens met de stelling en zegt hierover het volgende: Het zou absoluut mooi zijn. Je moet bij Memphis wel op de manier spelen die voor hem het beste ligt. Dat is een beetje bij het Nederlands elftal ook. Hij is niet een echte spits." Wijnaldum heeft nog een contract bij Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië tot medio 2026. Atlético heeft besloten het aflopende contract van Depay niet te verlengen, dus is het de vraag welke club zich gaat melden voor de aanvaller.

Feyenoord-doelman vertrekt