Oranje-international transfervrij tijdens EK: Wie pikt hem op?

Memphis Depay heeft laten weten dat hij Atlético Madrid aan het einde van het seizoen zal verlaten. De Nederlandse spits werd dit seizoen overgenomen van FC Barcelona. Depay kampte dit seizoen met veel blessures waardoor hij niet veel heeft kunnen spelen. Atlético Madrid laat de oud-PSV’er transfervrij gaan om meer ruimte te creëren in het salarisbudget.

Mogelijke transfers

De oud-speler van PSV is ondertussen al 30 jaar oud. PSV-watcher Rik Elfrink heeft aangegeven dat PSV de afgelopen jaren meerdere keren interesse had en ook een keer heeft geprobeerd de aanvaller terug te halen naar Eindhoven, maar dat dit is mislukt. Of PSV het nog een keer gaat proberen om de aanvaller binnen te halen, is nog niet bekend. Moet de top drie van Nederland proberen de topscorer van het Nederlands elftal terug te halen naar de Eredivisie?

Statistieken

De aanvaller van Atlético Madrid is volgens Transfermarkt nog steeds 12 miljoen euro waard, maar om meer ruimte te krijgen in het salarisbudget heeft Atlético ervoor gekozen de Nederlander transfervrij te laten gaan. Depay heeft dit seizoen meer dan de helft van de wedstrijden gemist door blessures. De Nederlandse international speelde in totaal 23 wedstrijden waar hij 9 keer in de basis begon en 14 keer mocht invallen. In deze 23 wedstrijden wist hij 5 keer te scoren voor de club uit Madrid.

De loopbaan van Depay

Depay heeft in zijn loopbaan al bij heel wat topclubs onder contract gestaan. Na zijn tijd bij PSV heeft hij een transfer naar Manchester United verdiend. Hier kwamen zijn kwaliteiten echter niet tot hun recht. Hij belandde al snel op de bank en moest het doen met een paar invalbeurten. Na anderhalf jaar werd hij verkocht aan Olympique Lyon, waar hij uitgroeide tot een van de sterspelers van het Franse team. Dit leverde hem een mooie transfer naar FC Barcelona op, waarna hij na twee jaar transfereerde naar Atlético Madrid.

Lees hier alle (mogelijke) transfers van en naar PSV

Feyenoord-doelman vertrekt