'Vertrek van doelman bij Feyenoord is gegarandeerd'

Bij Feyenoord was er niet alleen strijd om het kampioenschap dit seizoen, maar ook om de aanstelling als vaste doelman. Toch is het nu zeker dat één van de twee heren deze zomer hoe dan ook vertrekt. De vraag is of dit Bijlow of Wellenreuther wordt.  

Vertrek van één van de heren is gegarandeerd

Dat meldt Martijn Krabbendam, journalist van Voetbal International. "Er vertrekt sowieso één keeper, Justin Bijlow, of Timon Wellenreuther willen allebei de eerste man zijn" De Duitse doelman heeft zich inderdaad uitgesproken over zijn voorkeur, dat hij geen genoegen neemt met een plaats op de bank. Na het vertrek van Slot zal iemand anders de knoop moeten doorhakken en pas dan zal blijken wie de voorkeur geniet en wie de Kuip zal gaan verlaten. Voor Wellenreuther zou er interesse zijn bij een mogelijk vertrek, waaronder van PSV.

Strijd om basisplaats

Beide heren waren dit seizoen verwikkeld in een strijd om de eerste elf. Bij aanvang van het seizoen was dit ongetwijfeld nog Justin Bijlow, tot hij geblesseerd raakte. Bijlow lag door een gebroken pols en een kuitblessure dit seizoen in totaal 121 dagen uit de roulatie. Een uitstekende gelegenheid voor de Duitse doelman om zich te laten gelden en dit gebeurde ook. Bij afwezigheid van de Nederlandse goalie presteerde Wellenreuther zo goed dat er een keeperskwestie ontstond bij de club uit Rotterdam. Ondanks dat Bijlow weer speelde bleek nog niet alles beslist

Feyenoord-doelman vertrekt