Hulshoff en Slot hebben bekertrauma: "We waren zó dichtbij"

Sipke Hulshoff staat donderdagavond, als Feyenoord het in de halve finale van de KNVB Beker opneemt tegen FC Groningen, voor de groep. De assistent-trainer vervangt wederom de zieke Arne Slot, maar de twee mannen delen één bijzondere herinnering. Onder hun leiding behaalde SC Cambuur de halve finale in 2017.

In gesprek met De Telegraaf wordt teruggeblikt op de verloren penaltyreeks tegen AZ, waardoor de ploeg uit Leeuwaren de finale nét niet wist te halen. "Daar hebben we het zeker over gehad samen", doelt Hulshoff op het memorabele duel met collega Slot. "De kans bestond natuurlijk dat we SC Cambuur zouden loten, maar eerlijk gezegd is dat sowieso een wedstrijd waar ik nog wel eens vaker aan terugdenk. We waren zó dichtbij", begint hij.

Cambuur in halve finale KNVB beker

Hij ziet dat SC Cambuur onder Henk de Jong tot grote hoogte stijgt in het bekertoernooi. "Henk is een geweldige trainer, die heel goed past bij de club. SC Cambuur is een echte volksclub, daar houden de mensen van normaal gedrag. Het is een beetje Feyenoord in het klein. De club is zo hecht verankerd in de stad en met het nieuwe stadion, dat zo’n beetje in mijn achtertuin staat, kunnen zij mooie nieuwe stappen gaan maken."

Feyenoord treft FC Groningen in de halve finale en weet dat SC Cambuur/NEC Nijmegen de andere finalist is van de KNVB Beker. De Nijmegenaren wonnen dinsdagavond op bezoek in Leeuwarden met 1-2.

Lees: Alle KNVB beker finales van Feyenoord