NEC na verlenging voorbij SC Cambuur; eerste bekerfinalist bekend

NEC Nijmegen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker! De Nijmegenaren vochten zich in Leeuwarden terug van een achterstand en sloegen in de verlenging nogmaals toe. De ploeg van trainer Rogier Meijer gaat naar De Kuip.

De thuisploeg schoot werkelijk uit de startblokken in eigen huis. In het Cambuur Stadion hing een goede sfeer, mede door het vuurwerk wat op de tribunes én buiten het stadion te horen en zien was. NEC Nijmegen klopte steeds vaker op de deur van het SC Cambuur-doel, desondanks kwamen de Friezen op voorsprong. Robert Uldrikis scoorde na een kwart van het bekerduel en liet het publiek ontploffen.

De voorsprong hield lamge tijd stand, maar in het tweede bedrijf maakte de Nijmegenaren de terechte gelijkmaker. Koki Ogawa stond op de juiste plek na een corner van Tjaronn Chery en tikte met zijn rechtervoet de bal achter doelman Yanick van Osch. In de laatste dertig minuten kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor verlenging uitkomst bood in de halve finale.

Al snel in de verlenging kon er gejuichd worden, wederom vanuit het uitvak en in de dugout van de bezoekers in het Cambuur Stadion. De Japanse Kodai Sano was trefzeker op aangeven van invaller Yvandro Borges Sanches en schoot zijn ploeg daardoor naar de finale van de TOTO KNVB Beker.