Feyenoord - NEC: Waarom dit een bijzondere bekerfinale wordt

Feyenoord en NEC nemen het op zondag 21 april in De Kuip tegen elkaar op en gaan uitmaken wie er met de KNVB Beker aan de haal gaat. De Rotterdammers zijn de grote favoriet, maar de Nijmegenaren moeten niet onderschat worden. Dit is waarom Feyenoord – NEC een bijzondere bekerfinale wordt. 

Kaartverkoop Feyenoord- NEC KNVB Beker 

Feyenoord speelt technisch gezien een thuiswedstrijd in eigen stadion, maar krijgt van de KNVB evenveel kaarten ter beschikking gesteld als NEC. Beide clubs krijgen 17.400 kaarten voor de KNVB-bekerfinale. 

Feyenoord – NEC 1994: Nijmegenaren uit op revanche 

Feyenoord en NEC troffen elkaar één keer eerder in de finale van de KNVB Beker. Op 12 mei 1994 stonden de twee tegenover elkaar en was NEC, dat uitkwam op het tweede niveau, de grote stuntploeg. Voor een nieuwe stunt wisten de Nijmegenaren niet te zorgen, zo waren de Rotterdammers de club de baas met een 2-1 winstpartij. Ruud Heus en John van Loen waren namens Feyenoord trefzeker, terwijl Bennie Dekker namens NEC het net wist te vinden.

(Tekst gaat verder onder de video)

KNVB Beker balans Feyenoord en NEC 

Feyenoord wist in haar clubgeschiedenis dertien keer de KNVB-Beker te winnen. Hiervan werd de eerste in 1930 gewonnen en de meest recente in 2018. De club verloor slechts vier keer de finale van de KNVB Beker. Dit in tegenstelling tot NEC, dat tegen Feyenoord voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis mag gaan proberen om de KNVB Beker te winnen. Zo won NEC in vier bekerfinales nog nooit de hoofdprijs en wil het er nu alles aan doen om hier geen vijf van te maken. 

NEC in De Kuip: Lastig voor Feyenoord 

De laatste twee keer dat NEC naar De Kuip kwam, maakten de Nijmegenaren het de Rotterdammers knap lastig. Dit seizoen had NEC Maar twee schoten op doel nodig om tot twee doelpunten te komen en zo een punt mee te nemen uit Rotterdam (2-2). De twee troffen elkaar de keer daarvoor, op 8 februari 2023, in de achtste finales van de KNVB Beker. In een waar spektakelstuk moesten beide clubs na een 4-4 stand, in een strafschoppenserie gaan uitmaken wie er doorging naar de kwartfinales. Feyenoord wist de strafschoppenreeks met 5-3 te winnen ten koste van NEC.

(Tekst gaat verder onder de video)

Huldiging Feyenoord en alle bekerfinales van Feyenoord en NEC 

RTV Rijnmond wist te melden dat na een overleg tussen Feyenoord, de politie en de gemeente is besloten om na bekerwinst een huldiging te verzorgen op de Binnenrotte te Rotterdam. Zo verliepen alle bekerfinales van Feyenoord, en zo verliepen de bekerfinales van NEC