'Benfica wil doorpakken en recordbrekende Kökçü binnen 24 uur vastleggen'

Volgens De Telegraaf wil SL Benfica de komende 24 uur enorm gaan doorpakken in de transfer van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü. De Turkse middenvelder lijkt een stap hogerop te gaan maken en de Portugese kampioen ziet in hem een geschikte aanwinst voor het middenveld. 

Naar verluidt is Benfica bereidt om het uitgaande transferrecord van Feyenoord te verbreken. Afgelopen zomer vertrok Luis Sinisterra voor 25 miljoen euro naar Leeds United, maar Kökçü zou dus nog meer moeten gaan opleveren. Het zou gaan om een transfersom van 30 miljoen, die door bonussen en een doorverkooppercentage nog met 10 miljoen kan oplopen. Hiermee wordt de aanvoerder van Feyenoord ook de duurste aankoop in de geschiedenis van Benfica. Daarnaast zou hij in een klap de best betaalde speler worden bij de Portugezen.

Kökçü was dit seizoen de onbetwiste leider van het Feyenoord onder Arne Slot. De 22-jarige Turkse middenvelder was een van de steunpilaren in de ploeg van de landskampioen. Hij speelde dit seizoen 32 duels in de Eredivisie en was daarin goed voor acht goals en drie assists. Eerder leek het alsof Kökçü achter Slot aan naar Tottenham Hotspur zou vertrekken, maar de trainer gaf aan te blijven en Benfica lijkt op poleposition te staan voor de middenvelder.