Prijsaartje Kökçü: "Zo hoog is niet realistisch"

Orkun Kökçü lijkt deze zomer een stap hogerop te gaan maken. De Turkse aanvoerder van Feyenoord was dit seizoen misschien wel de beste speler van de Rotterdammers en dat is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Maar hoeveel zou Kökçü op moeten/kunnen leveren?

"Het is niet zo moeilijk om in te vullen dat Kökçü de speler is die het meest in de belangstelling staat. Ook Benfica is geïnteresseerd", vertelt algemeen directeur Dennis te Kloese aan het Algemeen Dagblad. In de winter was er concrete belangstelling, maar we wilden hem toen niet kwijt. Nu zou een moment kunnen zijn, maar alleen als het goed is voor alle partijen. We zijn ook realistisch, want we lezen af en toe bedragen die wij zouden moeten incasseren. Zo hoog, dat zou niet realistisch zijn denk ik. Het is afwachten."

Qua aanwinsten doet Te Kloese rustig aan: "Het spelersbudget is nu gestegen naar 23 miljoen, maar we doen geen onverantwoorde dingen. We halen alleen spelers die qua karakter en persoonlijkheid bij deze club passen. Ook zijn we nu interessanter, omdat we in de Champions League gaan spelen."

Feyenoord-doelman vertrekt