PSV oogst lof na winst in Amsterdam: "Het is jammer dat de winterstop komt"

PSV won de kraker in Amsterdam door Ajax met 1-2 te verslaan. De Eindhovenaren kwamen op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Luuk de Jong, op aangeven van Cody Gakpo, en Erick Gutiérrez. In de slotfase deden de Amsterdammers nog wat terug, waardoor het spannend bleef, maar het was niet voldoende. Aad de Mos, voormalig coach van zowel Ajax als PSV, was onder de indruk van het spel van de Eindhovenaren: "Voor PSV is het nu jammer dat de winterstop bijna aanbreekt", aldus De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Mos zag een uitstekend PSV in de Johan Cruijff Arena: "Ze waren heel goed aan de bal en Ajax juist matig. Dat kwam vooral door het goede positiespel van PSV zonder bal", aldus de analist. Dit had volgens De Mos onder meer te maken met het druk zetten van de Eindhovense voorhoede, bestaande uit Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons. De analist ziet ook veel verbetering ten opzichte van vorig seizoen: "Zoveel is er niet veranderd, maar ze spelen als team veel beter dan in de tijd van Roger Schmidt", concludeert De Mos.

De analist vond Gutiérrez de uitblinker aan de kant van PSV. De Mexicaanse middenvelder zette de tweede Eindhovense treffer op zijn naam en was in het veld ook belangrijk voor de Eindhovenaren: "In de positie van strateeg kwam mijn favoriet (Erick Gutiérrez, red.) weer tot zijn recht", begint De Mos vol lof over de Mexicaan. "Dat is echt mijn favoriet. In dit soort wedstrijd speelt hij een 8 en is hij zó waardevol voor het team", aldus de analist, die denkt dat PSV met de Mexicaanse middenvelder absoluut een gooi kunnen doen naar de titel.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - PSV’

Berghuis is niet bang voor weerzien met internationals van PSV: "Dat is niets persoonlijks"

KNVB gaat opstootjes Ajax-PSV niet onderzoeken: "Geen reclame, maar komt niet in aanmerking"

Engelse scouts op de tribune tijdens Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV

Discussies over opstootjes blijven doorgaan: wel of geen schorsing voor Klaassen?

Moet Berghuis na deze actie tijdens Ajax-PSV vrezen voor een schorsing?

'Miskoop van het jaar' en 'nieuw wereldwonder' moeten het ontgelden na Ajax-PSV

Schreuder gefileerd: "Hij flirt met snel ontslag bij Ajax"

Kortsluiting na afloop Ajax-PSV: deed Klaassen 'een Suarez'je'?

Studio Voetbal-analisten zijn overtuigd: "Als vandaag een examen was voor het WK, dan is hij geslaagd"

PSV-Praat aflevering 9: "We lijken de knop gevonden te hebben om topwedstrijden éindelijk te gaan winnen"