'Miskoop van het jaar' en 'nieuw wereldwonder' moeten het ontgelden na Ajax-PSV

Ajax wist afgelopen zondag opnieuw een topwedstrijd niet winnend af te sluiten. In Amsterdam was PSV met 1-2 te sterk voor de ploeg van Alfred Schreuder. Na afloop van de topper in de Eredivisie moeten twee verdedigers van de Amsterdammers het ontgelden in de columns. Willem van Hanegem zag Jurriën Timber 'door het ijs zakken' en Hugo Borst noemt Calvin Bassey de 'miskoop van het jaar'. 

Schreuder startte met Jorge Sanchez als rechtsback, Timber en Bassey centraal en Devyne Rensch als linksback. De competitiewedstrijden daarvoor speelde Bassey linksback en Daley Blind centraal achterin naast Timber. Van Hanegem zag meerdere Ajacieden tegen PSV 'door het ijs zakken', waaron de 21-jarige centrumverdediger: "Hij werd neergezet als een nieuw wereldwonder, maar als ik daar de laatste weken naar kijk, dan is er er niets meer van over", schrijft de oud-speler van Feyenoord en Oranje in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

In datzelfde Algemeen Dagblad moet in de column van Hugo Borst ook Bassey het ontgelden. De verdediger van Ajax, die voor 23 miljoen euro werd gekocht van Rangers FC, werd bij de 0-1 afgetroefd door Luuk de Jong, die vervolgens de openingstreffer op aangeven van Cody Gakpo binnentikte. Borst schrijft over de roemloze en onsuccesvolle jaren van Ajax in stadion De Meer, toen er volgens hem veel talent -en kleurloze voetballers in het shirt van de Amsterdammers speelden: "Zij hadden het niveau van Bassey. Hemeltjelief! We waren er al achter dat deze krachtpatser niet kan voetballen, maar verdedigend schiet hij ook te kort. Met één duwtje liet hij zich in de luren leggen

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - PSV’

Berghuis is niet bang voor weerzien met internationals van PSV: "Dat is niets persoonlijks"

KNVB gaat opstootjes Ajax-PSV niet onderzoeken: "Geen reclame, maar komt niet in aanmerking"

Engelse scouts op de tribune tijdens Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV

Discussies over opstootjes blijven doorgaan: wel of geen schorsing voor Klaassen?

Moet Berghuis na deze actie tijdens Ajax-PSV vrezen voor een schorsing?

PSV oogst lof na winst in Amsterdam: "Het is jammer dat de winterstop komt"

Schreuder gefileerd: "Hij flirt met snel ontslag bij Ajax"

Kortsluiting na afloop Ajax-PSV: deed Klaassen 'een Suarez'je'?

Studio Voetbal-analisten zijn overtuigd: "Als vandaag een examen was voor het WK, dan is hij geslaagd"

PSV-Praat aflevering 9: "We lijken de knop gevonden te hebben om topwedstrijden éindelijk te gaan winnen"