KNVB gaat opstootjes Ajax-PSV niet onderzoeken: "Geen reclame, maar komt niet in aanmerking"

Ajax-PSV viel ten prooi voor de Eindhovenaren, maar naderhand werd er vooral gesproken over de verhitte opstootjes tijdens de kraker in de Eredivisie. Aan Amsterdamse zijde lieten Davy Klaassen en Steven Berghuis zich niet onbetuigd, terwijl onder andere André Ramalho vanuit kamp-PSV zich van zijn slechtste kant zien. De KNVB heeft tegenover RTL Nieuws laten weten dat zij de spelers van zowel Ajax als PSV niet zullen vervolgen. 

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PSV sloeg de vlam tijdens de eerste helft in de pan en werd er volop geduwd en getrokken door onder andere Edson Alvarez, die bestraft werd met geel. Na de wedstrijd doken er ook beelden op van Steven Berghuis die een vinger in het oog stak van Joey Veerman. Na de wedstrijd ging het opnieuw mis toen André Ramalho enkele Ajacieden provoceerde. Davy Klaassen klampte zich vervolgens vast aan de Braziliaanse verdediger van PSV en op Twitter werd gespeculeerd of dat de middenvelder Ajax gebeten zou hebben.

Een woordvoerder van de KNVB heeft aangegeven dat er naar beide incidenten geen verder onderzoek wordt gedaan: "Er is lang gesproken over de situatie na de wedstrijd. Wij hebben geconstateerd dat er duw -en trekwerk heeft plaatsgevonden", luidt het begin van de verklaring van de Nederlandse voetbalbond. "Het ziet er heel lelijk uit en is moreel verwerpelijk gedrag, maar dat komt echter niet altijd in aanmerking voor een tuchtrechtelijke procedure", aldus de KNVB, die wel aangeeft absoluut 'niet blij' te zijn met het incident. "Wij vinden dit, net als iedereen, geen reclame voor het voetbal en het is zeker ook een slecht voorbeeld voor anderen, met name voor de jeugd. Dit is de lelijke kant van voetbal".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - PSV’

Berghuis is niet bang voor weerzien met internationals van PSV: "Dat is niets persoonlijks"

Engelse scouts op de tribune tijdens Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV

Discussies over opstootjes blijven doorgaan: wel of geen schorsing voor Klaassen?

Moet Berghuis na deze actie tijdens Ajax-PSV vrezen voor een schorsing?

PSV oogst lof na winst in Amsterdam: "Het is jammer dat de winterstop komt"

'Miskoop van het jaar' en 'nieuw wereldwonder' moeten het ontgelden na Ajax-PSV

Schreuder gefileerd: "Hij flirt met snel ontslag bij Ajax"

Kortsluiting na afloop Ajax-PSV: deed Klaassen 'een Suarez'je'?

Studio Voetbal-analisten zijn overtuigd: "Als vandaag een examen was voor het WK, dan is hij geslaagd"

PSV-Praat aflevering 9: "We lijken de knop gevonden te hebben om topwedstrijden éindelijk te gaan winnen"

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers