Ajax heeft afspraak met Hakim Ziyech

Ajax heeft een afspraak staan met Hakim Ziyech. De Amsterdammers gaan namelijk volgende week met de Marokkaanse smaakmaker in gesprek als een transfer uitblijft. Dat bevestigde Erik ten Hag maandag op de persconferentie in de aanloop naar Dynamo Kiev - Ajax.

"Die afspraak ligt er als de transfermarkt is gesloten", aldus Ten Hag. De coach van de Amsterdammers laat in het midden of het geplande gesprek over een eventueel nieuwe en verbeterde verbintenis van Ziyech bij Ajax gaat. "We weten allemaal dat de afspraak er ligt dat hij bij een goed bod mag vertrekken. Maar we weten ook dat hij gelukkig is bij ons. Als hij blijft, dan is het logisch dat we gaan praten wat we in de aanloop naar de volgende transferperiode gaan doen."

Spanje, Frankrijk en Duitsland

De transferwindows van Engeland en Italië zijn al gesloten, maar Ziyech zou nog steeds naar een club uit Spanje, Frankrijk of Duitsland kunnen vertrekken. De transferperiode eindigt in die landen zaterdag, net als de Nederlandse. Ziyech staat nog tot 2021 onder contract in de Johan Cruijff Arena.

Ten Hag in aanloop naar Dynamo Kiev - Ajax: