Tweede Turkse club trekt zich uit competitie na aardbeving-drama

Gaziantep FK is uit de Turkse competitie Süper Lig gestapt. De thuishaven van de club bevindt zich in het epicentrum van de zware aardbevingen die het land recent hebben geteisterd. Het drama heeft zo'n grote impact op het gebied en heel Turkije, dat Gaziantep het niet mogelijk acht om te voetballen.

Het aantal doden in het epicentrum van de aardbevingen is al opgelopen tot ruim 28 duizend. "Het lijkt niet mogelijk voor onze club om zijn sportieve activiteiten te hervatten onder al deze moeilijke omstandigheden", schrijft de club in een statement. "Onze directie heeft daarom besloten om de club terug te trekken uit de Süper Lig en de Turkse beker voor het restant van dit seizoen."

Eerder trok ook Hatayspor zich al uit de Süper Lig. Speler Christian Atsu werd ook slachtoffer van de aardbevingen en is nog altijd vermist. Even leek er goed nieuws te zijn rond de oud-voetballer van Vitesse, maar dat bleek achteraf niet waar te zijn. Ook Taner Savut, sportief directeur van de club, zou nog altijd onder het puin liggen.