Scorende Kökcü snoert monden bij Benfica

Orkun Kökcü heeft zijn terugkeer bij Benfica na een disciplinaire schorsing kracht bijgezet door zijn voeten te laten spreken.

De voormalige speler van Feyenoord uitte kritiek op trainer Roger Schmidt tijdens een interview voor de interlandperiode van maart, wat resulteerde in een boete en uitsluiting uit de selectie voor de competitiewedstrijd tegen Casa Pia.

Kökcü uitte kritiek op Roger Schmidt

Kökcü was het oneens met enkele tactische keuzes, waardoor hij het gevoel had dat hij niet zijn volledige potentieel kon tonen bij SL Benfica. De verwachtingen waren hoog na zijn recordtransfer - de hoogste uitgaande transfer ooit bij Feyenoord - naar de Portugese club, maar zijn eerste maanden verliepen moeizaam.

Lucht geklaard tussen Schmidt en Kökcü

Na een constructief gesprek tussen beide partijen is Kökcü weer in genade aangenomen en kreeg hij speeltijd als invaller tegen Chaves en Sporting CP. Tegen Moreirense FC op zondagavond kreeg Kökcü opnieuw de kans vanaf de aftrap en toonde hij meteen zijn waarde voor het team.

Kökcü scoort voor Benfica

Na achttien minuten opende hij de score tegen de nummer zes van de Liga Portugal. Met zijn vierde doelpunt van het seizoen in de met 3-0 gewonnen wedstrijd staat hij nu op tien assists in alle competities.

Feyenoord krijgt doorverkooppercentage bij transfer Kökcü

Voor Feyenoord blijft het van groot belang dat Kökcü zich verder ontwikkelt bij SL Benfica, aangezien de club uit Rotterdam afgelopen zomer een doorverkooppercentage van 25 procent heeft bedongen. Kökcü maakte in de zomer van 2023 voor €25 miljoen de overstap, en dat bedrag kan door verplichte bonussen nog stijgen naar €30 miljoen.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt