Van Basten constateert pijnlijke tekortkoming Ajax-speler

Brian Brobbey maakte zondagmiddag de 1-2  tegen PSV, maar toch kan hij niet terugkijken op een volmaakte wedstrijd. Eerder in de met 5-2 verloren wedstrijd miste Brobbey namelijk een enorme kans. Volgens oud-spits Marco van Basten is dat geen toeval.

Van Basten constateert iets pijnlijks over de Ajax-spits bij Rondo op Ziggo Sport: “Brobbey heeft zijn hele opleiding bij Ajax gehad, maar als hij voor de keeper komt, weet hij niet wat hij moet doen. Voor een spits is dat toch achterlijk? Als je drie keer voor de keeper komt, moet je weten wat je moet doen. Hij heeft twaalf jaar lang in de opleiding van Ajax gezeten en heeft nog geen idee. Terwijl Ajax jaar in, jaar uit zegt: kijk onze opleiding eens goed zijn.”

Tips voor Brobbey

De oud-Ajacied schrijft Brobbey daarentegen nog niet af: “Hij moet doelpunten maken en kansen benutten. Daar kun je op trainen en dat kan hij ook in z’n eentje doen. Je moet dat oneindig doen. Net zolang totdat hij de kansen die hij nu krijgt met zekerheid wel maakt.” Ook Guus Hiddink ziet een oplossing voor de spits: “Brobbey hoeft niet eens harder te werken. Hij moet rustiger worden. Hoe dichter hij bij het strafschopgebied komt, hoe rustiger hij moet worden. Dat is te leren.”

Hieronder de samenvatting van PSV - Ajax met op 2:05 de kans van Brobbey:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers