Done Deal: Feyenoord stalt Sauer tijdelijk in de Eredivisie

Feyenoord heeft bevestigd dat Leo Sauer voor de rest van het seizoen wordt verhuurd aan NAC Breda. De Rotterdammers waren op zoek naar een tijdelijk onderkomen voor de tiener en heeft dat gevonden in Breda. 

De 18-jarige Slowaakse aanvaller, wiens contract bij Feyenoord nog loopt tot medio 2028, zal de rest van het seizoen uitkomen voor NAC. De verhuur biedt Sauer de kans om meer speelminuten te maken in de Eredivisie, iets wat hij bij Feyenoord niet voor elkaar kreeg.

Sauer werd in april 2023 definitief overgenomen van MŠK Žilina, na een eerdere verhuurperiode in De Kuip. Tot nu toe heeft hij vijftien officiële wedstrijden voor Feyenoord gespeeld en was goed voor twee doelpunten en vier assists. Ondanks zijn potentieel kwam Sauer nog niet voor in de plannen van Brian Priske.

Sauer geeft zelf aan dat het plan van NAC hem over de streep heeft getrokken, hoewel hij door een lichte blessure niet direct inzetbaar is. Alle mogelijke deals die nog voor Feyenoord volgen, en spelers die al vertrokken uit Rotterdam-Zuid, check je hier.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers