Slot enthousiast over 'nieuwe' spits: "Hij speelde heel goed"

Trainer Arne Slot is erg te spreken over het spitsenexperiment Igor Paixão. De 22-jarige Braziliaan stond vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de punt van de aanval.

In de eerste seizoenshelft van Feyenoord rouleerde Slot veel met Santiago Giménez en Danilo. "Of het nu Danilo of Giménez is. Santi heeft een paar keer vanaf het begin gespeeld toen Danilo er niet bij was", vertelde Slot na het treffen met Go Ahead Eagles tegenover ESPN. "We hebben ook andere mogelijkheden met Paixão bijvoorbeeld, ik wilde graag een keer zien hoe hij dat in de wedstrijd invult".

"Op de training hebben we dat een paar keer gedaan", ging de oefenmeester verder. "Dat heeft hij vandaag denk ik prima ingevuld. Igor speelde als spits heel goed, omdat hij ook de kwaliteiten heeft om daar te spelen. Het ontloopt elkaar heel weinig in de voorhoede".

Op sportcomplex Varkenoord heeft Feyenoord een ruime oefenzege geboekt op Go Ahead Eagles. De Rotterdammers waren in een 150 minuten durende wedstrijd met 7-4 te sterk voor de club uit Deventer.

Ook interessant