Ajax scoort Deens talent. Kijk en maak kennis met Lasse Abildgaard

Deense voetbalwatchers melden dat Ajax op het punt staat een overeenkomst te tekenen met het Deense talent Lasse Abildgaard. Wij laten je kennis maken en delen alvast beelden van het Deense wonderkind.

Wie is Lasse Abildgaard?

De pas 16-jarige rechtsbuiten Lasse Abildgaard speelde in Denemarken eerder voor de amateurclub GFG Voel en FC Midtjylland, maar maakt sinds augustus 2022 deel uit van de selectie van Slikeborg onder de 19. Bij deze club staat hij nu nog tot 30 juni 2025 onder contract. Ook is hij inmiddels een vaste kracht in de diverse Deense jeugdelftallen.

Heeft Ajax een volgend wonderkind binnen?

Voor de Deense elftallen scoorde hij tot nu toe drie keer in 7 jeugd-interlands en daarmee zette hij zichzelf internationaal op de kaart. Hij wordt internationaal als wonderkind gezien en maakte onder meer kennis bij RB Salzburg en Manchester United. Ook liep het talent in november vorig jaar een week mee met Ajax. Volgens de Deense pers heeft Lasse Abildgaard nu een overeenkomst met Ajax. In onderstaand scoutingfilmpje kanLasse Abildgaard in actie zien.

Hopelijk vergaat het hem beter dan het vorige Deense Ajax-talent, Mohamed Daramy, die inmiddels de ArenA alweer (op huurbasis) verlaten heeft.