Slot over toekomst: "Ik laat me toch verleiden om iets te zeggen"

In Rotterdam zijn ze natuurlijk nog door het dolle heen na het behalen van het zestiende landskampioenschap uit de clubhistorie, maar eigenlijk gaat het daar al helemaal niet meer over. Arne Slot is het gespreksonderwerp bij Feyenoord, want blijft hij bij de club of kiest hij voor een buitenlands avontuur? Op de persconferentie, waar zelfs Sky Sports voor uit Engeland was overgekomen, werd het hem veelvuldig gevraagd.

"We zitten hier voor de wedstrijd van aanstaande zondag. Daar kan ik antwoorden op geven, maar ik zit hier niet om over de toekomst van mezelf te praten", is Slot duidelijk. "Jij en je collega's kunnen het op tien andere manieren proberen, maar dan wordt het een saaie persconferentie. Het mag gerust, maar dan krijg je wel weer hetzelfde antwoord."

Antwoord

Toch werd er een uitspraak ontlokt bij de trainer van Feyenoord: "Ik laat me toch verleiden om iets te zeggen. De manier waarop mijn vertrek bij AZ door de media is weergegeven zorgt ervoor dat ik onder een enorm vergrootglas lig in alles wat ik over dit onderwerp zeg. Dus kies ik ervoor om zo min mogelijk te zeggen, want de manier waarop destijds de berichtgeving geweest is, was volledig tegenstrijdig met wat ik mocht doen. Als het om mij en nieuwe clubs gaat, ontstaat er meteen een enorme weegschaal in elk woord dat ik gebruik. Dus probeer ik er niets over te zeggen, totdat ik er wel iets over kan zeggen. Dat is het leven van een trainer, dat mensen constant een mening over je hebben. Maar eigenlijk zeg ik nu alweer te veel."

Slot zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Tottenham Hotspur. Vrijdag kwam naar buiten dat ze zich bij Feyenoord steeds meer zorgen beginnen te maken over de toekomst van de trainer.