Earnest Stewart vertelt over keuzestress en moeilijkste moment bij PSV

Earnest Stewart was zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie en vertelde daar dat hij zeer tevreden was met de sterke competitiestart van PSV. Milan van Dongen en Hans Kraay jr. willen alles weten over zijn keuze voor Bosz, de keuze voor een terugkeer en hoe hij terugblikt op het ontslag van Ruud van Nistelrooij.

De Eindhovenaren pakten 33 punten uit elf competitiewedstrijden en de technisch directeur van PSV doet uit de doeken dat het ook hem heeft verbaasd. "Als je kijkt naar de manier waarop we vorig jaar speelden en ziet hoe we het nu doen, daar zit daar wel een verschil in. In alle eerlijkheid: het is sneller gegaan dan wij zelf hadden verwacht", geeft Stewart toe. 

De voormalig voetballer werkte in Amerika als directeur voetbalzaken bij de nationale bond, maar besloot om terug te keren naar de Eredivisie, waar hij eerder al werkzaam was bij AZ. PSV was echter niet de enige kandidaat. "Er waren wel wat meer clubs geïnteresseerd, ja", klinkt het. "Ik ben uitstekend op mijn plek." Uit de vervolgvragen van de tafelgasten blijkt dat Ajax niet heeft gebeld, maar Feyenoord wel.

Ontslag

Ruud van Nistelrooij besloot om vlak voor de laatste Eredivisie-speelronde van vorig seizoen te vertrekken en daar baalt 'Earnie' nog altijd van. Het vertrek van het clubicoon was zeker niet de wens van de clubleiding, zo blijkt. Onder Peter Bosz gaat het wél een stuk beter. "Of dat de beste transfer is geweest? Een coach is ontzettend belangrijk in de visie die je als club uitdraagt. Als je ziet waar we vandaag staan, dan kun je zeggen dat dat een uitstekende keuze is geweest."

Ook interessant