Klaiber na vertrek bij Ajax: "Het liefst heb ik het er ook niet meer over"

Sean Klaiber maakte afgelopen zomer transfervrij de stap naar FC Utrecht, de club waarvan hij in 2020 werd gekocht door het Ajax van Erik ten Hag. In Amsterdam maakte Klaiber, mede door blessureleed, geen furore. In een interview vertelt de rechtsback over zijn overstap.

Klaiber vertelt opgelucht over zijn terugkeer in Utrecht: "Ik ben zo blij dat ik hier weer speel." In een interview met Voetbal International vertelt hij over zijn turbulente transferperiode. "Ik had ook andere opties, maar daar wilde ik eigenlijk niet eens over nadenken", legt de verdediger uit. "Ik moest gewoon naar FC Utrecht." De reden hiervoor is dat hij het plezier in het voetbal terug wilde vinden, iets wat hij bij Ajax kwijt was geraakt. 

"Eigenlijk wil ik het er niet meer over hebben", vertelt Klaiber over zijn vertrek bij Ajax. De international voor Suriname erkent dat hij een moeilijke tijd doormaakte bij Ajax: "Ik heb het heel hard geprobeerd daar, er alles proberen uit te halen. Een zware blessure hielp daar niet aan mee. Het is gewoon jammer dat het niet gelukt is." Klaiber heeft het Ajax-hoofdstuk van zijn carrière al volledig achter zich gelaten.