Hans Kraaij komt superlatieven tekort voor Maurice Steijn: "Hij maakt een verpletterende indruk"

Hans Kraaij jr. is zeer complimenteus over de wijze waarop nieuwbakken Ajax-trainer Maurice Steijn zijn eerste persconferentie leidde. Voor zijn aanstelling waren er de nodige twijfels over de voormalig Sparta-trainer, maar Kraaij vond dat Steijn het uitstekend deed, zo laat hij bij ESPN Vandaag weten.

"Hij maakte een verpletterende indruk. Hij heeft natuurlijk ook wel meegekregen dat er kritiek is onder de supporters, maar daar zat een ervaren en hele zelfverzekerde man. Hij maakt echt een hele goede indruk."

Dat Maurice Steijn zelf geen topspeler was, ziet Kraaij niet als een belemmering: "Want Louis van Gaal heeft ook niet bij grote clubs gespeeld, Leo Beenhakker was geen grote speler, Aad de Mos was geen grote speler. Dat hoeft geen handicap te zijn."

De enige vraag die de analist wel heeft, is hoe Steijn, die in het verleden bij onder meer VVV-Venlo, ADO, NAC en Sparta werkte, omgaat met eventuele kritiek die bij een topclub hoort: "Hij gaat er een heel stuk slechter uitzien en hij gaat vervelende columns in zijn nek krijgen. Het is kijken hoe hij daarop reageert. Het is ook kijken hoe hij omgaat met spelers die grote namen hebben en die hij ernaast moet gaan zetten."

Zo verliep de eerste persconferentie van Ajax-trainer Maurice Steijn

Ook interessant