Blunder KNVB definitief: FIFA kan fout omtrent deadline-day niet ongedaan maken

De FIFA heeft het verzoek van de KNVB, om de transferperiode in de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een dag later te sluiten, niet ingewilligd. De wereldvoetbalbond handelt naar de reglementen en die schrijven voor dat er gedurende de window geen wijzigingen meer mogen plaatsvinden.

Na een onderzoek van Voetbal International stond de KNVB recent met de handen in het haar. Gebleken was dat de Nederlandse window een dag eerder sluit dan die van veel grote competities in het buitenland. Zo kunnen de Nederlandse clubs op 1 september geen spelers meer kopen, maar kunnen ze wel nog spelers verliezen.

De KNVB is niet verrast door het besluit van de FIFA. 'Zoals eerder al gecommuniceerd was de kans niet groot dat het verzoek zou worden gehonoreerd, omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden wanneer de transferwindow loopt. Andere bonden hebben een soortgelijk verzoek als de KNVB gedaan en zij hebben ook allemaal een afwijzing gekregen', zo communiceert de bond.