De Ligt blij met komst 'geweldige speler': "Hij kan ons helpen in belangrijke wedstrijden"

Matthijs de Ligt voegde zich in de zomer van 2022 bij Bayern München, dat hem overnam van Juventus. Tegelijkertijd voegde ook ex-Ajacieden Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zich bij Der Rekordmeister. De enclave met voormalig Ajacieden werd door de verrassende overstap van Daley Blind begin 2023 nog groter en De Ligt is zeer te spreken over de komst van de verdediger: "Hij is een geweldige speler en ik kan het heel goed met hem vinden", aldus De Ligt over Blind.

De Ligt blikt tijdens de personferentie op het trainingskamp van Bayern München terug op zijn eerste half jaar in dienst van Der Rekordmeister en op het WK. De Ligt kwam in Qatar voor Oranje slechts één keer in actie. "Het was niet altijd makkelijk, omdat ik niet veel speelde, maar ook als je niet op het veld staat, moet je je werk doen en je teamgenoten helpen", aldus De Ligt over zijn rol bij Oranje tijdens het WK.

Tekst gaat verder na Twitter-bericht

Samen bij Ajax, Oranje en nu Bayern München

Nadat de verdediger terugkeerde bij zijn club werd hij herenigd met Blind. De twee speelden eerder al samen in het shirt van Ajax, waar ze onder meer de halve finale van de Champions League samen bereikten en kampioen werden. Terwijl Blind bleef, vertrok De Ligt naar Juventus. In Oranje stond het tweetal ook meerdere interlands samen op het veld en waren ze samen actief op het EK 2020 en WK 2022 met het Nederlands elftal. De Ligt en Blind kennen elkaar dus goed, waardoor het niet als een verrassing komt dat de jonge verdediger zeer te spreken is over de komst van de 99-voudig international van Oranje: "Hij kan ons helpen in belangrijke wedstrijden", stelt de verdediger, die daarnaast zijn bewondering uitspreekt voor de Bayern-aanwinst.