Topscorer Eredivisie: spanning in strijd om Willy van der Kuijlen-trofee

De strijd om de topscorerstitel in de Eredivisie ligt nog open, met nog drie duels te gaan. Momenteel staan Anastasios Douvikas van FC Utrecht en Sidney van Hooijdonk van SC Heerenveen er het beste voor, maar ook Xavi Simons en Santiago Giménez azen nog op de Willy van der Kuijlen-trofee. 

Vorig seizoen werd Sebastien Haller met 21 doelpunten de topscorer van de Eredivisie. Dit jaar zijn Douvikas en Van Hooijdonk met nog drie speelrondes op het programma de favorieten om deze individuele titel te pakken. Na 31 wedstrijden staan zij beide op zestien treffers. Zij worden op de voet gevolgd door Simons (vijftien treffers) en Giménez (veertien treffers). Op de vijfde plaats staat RKC-spits Michiel Kramer met twaalf doelpunten. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ook per stadion zijn er natuurlijk topscorers en dat levert leuke statistieken op. Zo is in bijna alle stadions de topscorer een speler van de club die daar zijn thuiswedstrijden speelt, dat is ook logisch natuurlijk. Toch is dat niet voor alle stadions het geval. In het Cambuur Stadion en het GelreDome moeten spelers van Cambuur en Vitesse de eer delen met spelers van andere ploegen. De meeste goals in het eigen stadion komen van Kramer. Van zijn twaalf doelpunten dit seizoen maakte hij er tien in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Bekijk hier de topscorers per stadion van dit Eredivisie-seizoen!