Dit is de voorbereiding van Feyenoord op Eredivisieseizoen 2024-2025

Feyenoord heeft weliswaar nog geen opvolger voor Arne Slot in huis gehaald, desondanks wordt de ploeg door de drukke speelkalender gedwongen om zich voor te bereiden op volgend seizoen. Dat gebeurt met een aantal oefenwedstrijden én een trainingskamp.

Feyenoord reist af naar Oostenrijk voor trainingskamp

Daarbij is Oostenrijk, tegenstander van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap, de uitgekozen bestemming. Dat is geen onbekende locatie, want daar reisden de Rotterdammers al vaker naartoe. Daar verblijven zij in totaal vijf dagen. Van 22 tot en met 27 juli huist de winnaar van de TOTO KNVB Beker zich in het land. Er wordt daar ook een oefenduel afgewerkt, maar hier is nog geen tegenstander voor gevonden.

Rotterdammers naar Portugal voor Eusébio Cup

Een terugkeer naar Rotterdam-Zuid zit er echter niet in, want vanuit Oostenrijk reist de selectie af naar Portugal voor deelname aan de Eusébio Cup. Dat is echter géén toernooi, maar slechts een duel tegen het SL Benfica van trainer Roger Schmidt. Een oude bekende, want hij stond een tijdje aan het roer van PSV in de Eredivisie. Na het duel tegen Benfica staat er nog één wedstrijd op het programma voor de oefencampagne; een treffen met AS Monaco in De Kuip op 31 juli.

Oefenwedstrijden Feyenoord zomer 2024

Op 6 juli staat het eerste oefenduel alweer op het programma en een kleine maand later wordt het seizoen officieel afgetrapt met een bezoek aan het Philips Stadion. Daar wacht de strijd op de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord.

  • Zaterdag 6 juli, 14.30 uur: FC Dordrecht – Feyenoord
  • Zaterdag 13 juli, 13.00 uur: Feyenoord – KRC Genk (De Kuip)
  • Zaterdag 20 juli, 13.00 uur: Feyenoord – Cercle Brugge (Varkenoord)
  • Maandag 22 juli - zaterdag 27 juli: trainingskamp Oostenrijk + oefenduel
  • Zondag 28 juli, 20:30 uur: SL Benfica – Feyenoord (Eusebio Cup)
  • Woensdag 31 juli, 19:30 uur: Feyenoord – AS Monaco

Transferzomer

De zomerse transfermarkt zal een belangrijke zijn voor Feyenoord. Zo verwacht de club een aantal spelers te verkopen, terwijl er ook nieuwe namen naar Rotterdam zullen komen. Bekijk hier alle actuele transfergeruchten van de club.

Feyenoord-doelman vertrekt