Deze twaalf Eredivisie-spelers komen uit op de Afrika Cup

De Afrika Cup gaat zondag van start. Een mooi moment om de afgevaardigden uit de Eredivisie uit te lichten. 

Ajax zal het de komende weken moeten stellen zonder André Onana (Kameroen) en Sébastien Haller (Ivoorkust). Laatstgenoemde is dit seizoen aardig op dreef: 22 doelpunten en zes assists in 25 wedstrijden (alle competities).

PSV kan geen beroep doen op Ibrahim Sangaré. De 24-jarige middenvelder behoort tot de selectie van Ivoorkust, dat in de groepsfase aantreedt tegen Algerije, Equatoriaal-Guinea en Sierra Leone.

David Sambissa kan zijn borst natmaken in Kameroen. De vleugelverdediger van SC Cambuur neemt het met Gabon op tegen de Comoren, Ghana en Marokko. Aan Marokkaanse zijde zullen Soufian El Karouani van NEC Nijmegen en Zakaria Aboukhlal van AZ in actie komen.

Lisandro Semedo (Fortuna Sittard), Maduka Okoye (Sparta Rotterdam), Ramiz Zerrouki (FC Twente) en Issa Kallon (SC Cambuur) gaan met respectievelijk Kaapverdië, Nigeria, Algerije en Sierra Leone op jacht naar het eremetaal.

Saïd Bakari van RKC Waalwijk en Yacine Bourhane van Go Ahead Eagles behoren tot de selectie van de Comoren, die zich nooit eerder wisten te kwalificeren voor het Afrikaanse landentoernooi. 

Eredivisie-spelers op de Afrika Cup

Eredivisie-spelers op de Afrika Cup

Eredivisie-spelers op de Afrika Cup

Eredivisie spelers op Afrika Cup