Valentijn Driessen haalt keihard uit: "Ajax lapt de regels aan zijn laars"

Dat Ajax, Vitesse, NEC en AZ deze winter naar Spanje en Portugal vertrokken om op trainingskamp te gaan, schiet bij Valentijn Driessen in het verkeerde keelgat. Hij vindt het totaal onverantwoord dat deze clubs niet in Nederland zijn gebleven terwijl het coronavirus zich in rap tempo verspreidt. 

In De Telegraaf is hij kritisch op deze clubs: "Deze clubs spelen Russisch roulette met een revolver vol kogels. Op nieuwjaarsdag met z’n allen testen op corona en dan binnen een dag hup allemaal het vliegtuig in voor een meerdaags trainingskamp. Eraan voorbijgaan dat spelers en stafleden de hele wereld over gaan om de tiendaagse winterstop in eigen land of op een vakantieadres door te brengen."

'Ajax lapt alle regels aan zijn laars'

Vooral Ajax, dat genoodzaakt was om het trainingskamp na enkele dagen af te breken, moet het ontgelden: "Slaap gerust verder hooggeachte medici van de diverse voetbalclubs. Je hoeft geen (zelfverklaard) viroloog of epidemioloog te zijn om te beseffen dat er sprake is van een incubatietijd alvorens het virus toeslaat. De tijd tussen besmetting en klachten kan ruwweg variëren van twee tot vijf dagen. Benieuwd hoe serieus de bedrijfstak betaald voetbal zichzelf neemt en bereid is tot opofferingen zoals totale quarantaine om aan de tweede seizoenshelft te beginnen. Veel fiducie is niet op zijn plaats als je Ajax neemt. Met een klein vliegtuigje verlieten de besmette Ajacieden - volgens geruchten drie spelers en een staflid - Portugal als dieven in de nacht. Daarmee de richtlijn om ter plaatse in quarantaine te gaan aan de laars lappend."