Van den Brom ziet positieve ontwikkeling Berghuis: "Hij is wat rustiger in zijn koppie geworden"

Steven Berghuis pakte in dienst van Feyenoord regelmatig een gele of rode kaart, maar doet dat bij Ajax aanzienlijk minder. De aanvallend ingestelde voetballer kreeg slechts één gele kaart in het Ajax-shirt. Zijn oude trainer, John van den Brom, kan dat wel verklaren.

Volgens Van den Brom heeft Berghuis meer ervaring opgedaan bij de Amsterdammers.  "Hij is wat rustiger in zijn koppie geworden", klinkt het tegenover De Telegraaf. "Dat zie je wel vaker naarmate spelers ouder worden. Steven is voor zichzelf ontzettend veeleisend en raakte gefrustreerd als hij een grote kans miste of slecht speelde. Dat resulteerde dan in frustratie-overtredingen en dus onnodige gele en rode kaarten. Die emoties heeft hij steeds beter kunnen kanaliseren".

Volgens de oefenmeester is dat te verklaren. Van den Brom is van mening dat Berghuis bij Ajax beter op zijn plek zit.  "Het scheelt gewoon heel erg dat Steven bij Ajax betere spelers om zich heen heeft. Dat neemt sowieso een hoop irritatie weg. En op de hoogste podia spelen, bezorgt hem – van buitenaf gezien – veel plezier. Als je lekker in je vel zit, raak je nu eenmaal minder snel geïrriteerd. Steven is een geweldige voetballer, waar ik enorm graag naar kijk. Hij heeft vanaf zijn tijd bij AZ grote stappen gezet".

Volgens een lachende Van den Brom heeft Berghuis bij de Amsterdammers ook veel minder tijd om een overtreding te maken die bestraft kan worden met een kaart. "Ajax heeft vaker wel de bal dan niet, dus is de tijd om overtredingen te maken korter. Er wordt door het hele elftal snel en hoog druk gezet en dan heeft Ajax over het algemeen de bal snel weer terug".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax nieuws’

Ten Hag over situatie met Onana: "Ik zie hem weer genieten"

Ajax zonder Noussair Mazraoui in bekertopper tegen AZ

Jurriën Timber legt overstap van Feyenoord naar Ajax uit: 'Stond hoger aangeschreven'

Ajax heeft Belgisch wonderkind Bounida zo goed als binnen, scout lyrisch

Mohamed Daramy over start bij Ajax: "Soms was ik boos"

Feyenoord-doelman vertrekt