Mohamed Daramy over start bij Ajax: "Soms was ik boos"

Mohamed Daramy beleefde een turbulente eerste periode bij Ajax. De Deense buitenspeler moet tot nu toe genoegen nemen met weinig minuten in het eerste elftal en speelt daardoor vaak voor Jong Ajax. In een interview op de website van Ajax gaat de Deen in op de situatie en zijn aankomst in Amsterdam.

"Ik moet me nog wel echt aanpassen", opent Daramy. "Hopelijk komt dat op een dag, wanneer ik de kans krijg." Tot nu toe heeft Daramy weinig tijd in de spotlights gehad sinds zijn komst bij Ajax. In de Eredivisie kwam de aanvaller tot nu toe negen keer in actie, waarvan geen enkele keer als basisspeler. Dit frustreerde Daramy. "Soms ben ik boos, maar daar heb je niks aan. Ik moet gewoon geduldig zijn."

Tadic

De reden voor zijn geringe speeltijd is onder meer de felle concurrentiestrijd op de positie van Daramy. Zijn grootste concurrent: Dusan Tadic. "Tadic wil echt altijd spelen. Hij is een machine en hij werkt ontzettend hard. Dan zeg ik wel eens voor de grap: 'Geef mij ook wat minuten.´ Maar hij is wel een goede kerel." Daarnaast geeft Daramy nog toe dat hij wel veel leert van zijn aanvoerder.

Wel kreeg Daramy een warm welkom toen hij aankwam bij Ajax. Iemand die daarbij hielp was Victor Jensen. "Ik kende Victor en Kudus al voordat ik hier kwam. Zij hebben me een warm welkom gegeven bij de club en veel verteld." Over de stad zelf is Daramy ook te spreken: "Ik houd ook veel van Amsterdam. De stad doet me denken aan Kopenhagen, dat is fijn."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax nieuws’

Van den Brom ziet positieve ontwikkeling Berghuis: "Hij is wat rustiger in zijn koppie geworden"

Ten Hag over situatie met Onana: "Ik zie hem weer genieten"

Ajax zonder Noussair Mazraoui in bekertopper tegen AZ

Jurriën Timber legt overstap van Feyenoord naar Ajax uit: 'Stond hoger aangeschreven'

Ajax heeft Belgisch wonderkind Bounida zo goed als binnen, scout lyrisch