Ajax heeft Belgisch wonderkind Bounida zo goed als binnen, scout lyrisch

Ajax zou Rayana Bounida al hebben verleid tot het tekenen van een voorcontract in Amsterdam. De Belg geldt al jaren als een groot talent en viert op 3 maart zij zestiende verjaardag, waardoor Ajax de aanvallende middenvelder een contract mag aanbieden. Scout Urbain Haesaert is lyrisch over de komst van Bounida.

Het vertrek van Bounida bij RSC Anderlecht komt voor de club als een harde klap. Anderlecht zou volgens Het Nieuwsblad niet kunnen voldoen aan de salariseis van 700 duizend euro per jaar. Of Ajax wel heeft voldaan aan de eisen van team-Bounida, is niet duidelijk. 

Ajax-scout Haesaert is vol lof over het aantrekken van Bounida. Het wordt voor de 80-jarige scout de zesde Belgische voetballer die hij naar de ArenA haalt. "Ik begon met Vermaelen, dan Vertonghen, Alderweireld, Tom De Mul en Stanley Aborah. Ze haalden allemaal de A-kern en ­alleen Aborah miste een grote carrière. Rayane past ook bij Ajax", aldus Haesaert tegenover De Standaard. "Rayane is altijd aanspeelbaar. Hij heeft een excellente balcontrole en is één met de bal. Hij is slim en voorziet wat er gaat gebeuren."

Afgelopen januari leek Ajax al op pole position te liggen voor Bounida. Afgelopen zomer kreeg het talent zelfs al een rondleiding op De Toekomst

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax nieuws’

Van den Brom ziet positieve ontwikkeling Berghuis: "Hij is wat rustiger in zijn koppie geworden"

Ten Hag over situatie met Onana: "Ik zie hem weer genieten"

Ajax zonder Noussair Mazraoui in bekertopper tegen AZ

Jurriën Timber legt overstap van Feyenoord naar Ajax uit: 'Stond hoger aangeschreven'

Mohamed Daramy over start bij Ajax: "Soms was ik boos"