Jurriën Timber legt overstap van Feyenoord naar Ajax uit: 'Stond hoger aangeschreven'

De gebroeders Quinten en Jurriën Timber maakten in 2014 de pikante overstap van de Feyenoord-jeugd naar Ajax. Vandaag de dag speelt de tweeling gescheiden, Quinten bij FC Utrecht en Jurriën nog altijd bij Ajax. De Oranje-international legt zijn overstap van Rotterdam-Zuid naar Amsterdam in gesprek met VI uit.

Vanuit de Utrechtse sportvereniging DVSU kamen de gebroeders Timber terecht bij Feyenoord. "De jeugdopleiding van Feyenoord was goed, we hebben daar zeker fijne jaren gehad", aldus Jurriën. Toch vertrok de verdediger in 2014 naar Amsterdam. "Maar Ajax stond hoger aangeschreven. We hadden het gevoel dat we in Amsterdam verder zouden kunnen groeien en dat beeld is ook uitgekomen."

Timber van Feyenoord naar Ajax

Een groot verschil met Feyenoord waren volgens Timber vooral de internationale wedstrijden als jeugdspeler. "In de jeugdjaren bij Ajax kwam je niet alleen in de Nederlandse competitie te spelen, maar ook bijvoorbeeld in de Youth League, waardoor je nog hogere weerstand meemaakte", dat deed Timber goed. "Stond je daar in München tegen Bayern te spelen. Dat zijn goede lessen geweest."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax nieuws’

Van den Brom ziet positieve ontwikkeling Berghuis: "Hij is wat rustiger in zijn koppie geworden"

Ten Hag over situatie met Onana: "Ik zie hem weer genieten"

Ajax zonder Noussair Mazraoui in bekertopper tegen AZ

Ajax heeft Belgisch wonderkind Bounida zo goed als binnen, scout lyrisch

Mohamed Daramy over start bij Ajax: "Soms was ik boos"