Ten Hag over situatie met Onana: "Ik zie hem weer genieten"

André Onana vertrekt deze zomer naar Internazionale, maar staat door blessures weer onder de lat in het Ajax-shirt. De goalie uit Kameroen is een tijdje geschorst geweest wegens doping, maar Erik ten Hag vertelt dat hij de band altijd warm heeft gehouden met de doelman. 

Onana kreeg in februari 2021 te horen dat hij geschorst werd en dat hij niet meer op de club mocht verschijnen. "In de tijd waarin hij was geschorst mocht Andre ook niet op de club zijn. Dat konden wij oplossen doordat hij in het buitenland is gaan trainen. In die tijd hebben we frequent contact onderhouden en de band warm gehouden", vertelt Ten Hag aan Voetbal International.

In de tussentijd trainde de 25-jarige sluitpost in Salou verder en keerde in september weer terug bij de Amsterdammers. Dat hij eerst bij Jong Ajax minuten moest maken, was volgens Ten Hag een bewuste keuze.  "Hij had natuurlijk lange tijd niet in groepsverband getraind, dus wij wilden hem daar in alle rust laten wennen. Daarbij kwam natuurlijk ook het issue van zijn aflopende contract". Niet veel later raakte Stekelenburg langdurig geblesseerd en keerde Onana terug in de wedstrijdselectie. 

"Door de blessure van Maarten moesten we schakelen en hebben we gehandeld in ons belang en hem weer bij de eerste selectie gehaald. Hij was daar heel blij mee, en wij waren daar ook heel blij mee". Een tijdje later moesten ook eerste doelman Pasveer én stand-in Jay Gorter afhaken door een blessure. Dat betekent dat Onana weer onder de lat staat in dienst van de Amsterdammers.

"Ik heb altijd wel goede gesprekken kunnen voeren met Andre. Maar sinds hij weer bij de eerste selectie zit, heb je natuurlijk meer en intensiever contact", aldus Ten Hag. "Uiteindelijk zie ik nog steeds dezelfde jongen. Hij wil het liefst op het veld staan, hij wil zo graag spelen. Hij heeft die wedstrijden, met die spanningen erbij, zo gemist. De uitdagingen van de wedstrijden. Ik denk dat hij op dit moment zo blij is dat hij weer onder de lat kan staan. Ik zie hem er ook van genieten", besluit de 52-jarige oefenmeester.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax nieuws’

Van den Brom ziet positieve ontwikkeling Berghuis: "Hij is wat rustiger in zijn koppie geworden"

Ajax zonder Noussair Mazraoui in bekertopper tegen AZ

Jurriën Timber legt overstap van Feyenoord naar Ajax uit: 'Stond hoger aangeschreven'

Ajax heeft Belgisch wonderkind Bounida zo goed als binnen, scout lyrisch

Mohamed Daramy over start bij Ajax: "Soms was ik boos"

Feyenoord-doelman vertrekt