'Mazraoui krijgt aanbieding van Italiaanse topclub'

Noussair Mazraoui staat op het verlanglijstje van AC Milan, zo schrijft Mike Verweij van De Telegraaf. De rood-zwarte club uit Milaan zou zelfs al een aanbieding op tafel hebben gelegd voor de rechtsachter. Een aantal maanden geleden deed Milan ook al een aanbieding op de Marokkaanse rechtsachter, deze werd toen nog van tafel geveegd.

De 24-jarige Mazraoui is één van de meest besproken namen van dit Eredivisie-seizoen. De rechtsachter beschikt over een contract dat afloopt deze zomer, en is niet van plan om deze te verlengen. Daardoor lijkt een transfervrij vertrek aanstaande te zijn voor de talentvolle vleugelverdediger.

Naast AC Milan zijn ook Borussia Dortmund en FC Barcelona in de markt voor de felbegeerde back. Over de interesse van de laatstgenoemde club is al genoeg geschreven, Jordi Cruijff en Joan Laporta zouden zelfs al een vergadering met Mazraoui's zaakwaarnemer, Mino Raiola hebben gehad om een eventuele transfer te bespreken. De voorkeur van de rechtsback is vooralsnog onduidelijk, wel is duidelijk dat hij liever niet naar de Premier League verhuist. 

Dit seizoen is Mazraoui een vaste waarde voor De Godenzonen. De recbtsback kwam al 28 keer in actie voor Ajax en was in die optredens goed voor 5 doelpunten. Vier keer was Mazraoui de aangever bij de doelpunten van de Amsterdammers.