FC Utrecht en Go Ahead Eagles bereiken finale van Europese play-offs

De ene finalist maakte de favorieten rol waar, terwijl de ogenschijnlijke favoriet werd uitgeschakeld voor eigen publiek. De finale om toegang te verkrijgen tot de voorronde van de UEFA Conference League gaat tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles toont veerkracht in Nijmegen

De ploeg van René Hake wist in de tweede helft een 1-0 achterstand om te buigen en plaatste zich daardoor voor de eindstrijd. In de beginfase waren beide ploegen niet in staat sprankelend voetbal te spelen, desondanks kwam NEC Nijmegen na rust tegen de verhoudingen in op voorsprong. Kodai Sano, die de Nijmegenaren ook al naar de bekerfinale schoot, leek wederom goede zaken te gaan doen.

Invaller Finn Stokkers toonde zich echter zeven minuten na zijn invalbeurt van grote waarde met zijn eerste treffer van dit seizoen. Hij kreeg de bal zéér gelukkig tegen zich aan, maar was wél trefzeker. Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg uit Deventer een vrije trap van zo'n 40 meter. Een verkeerde inschatting van Jasper Cillessen betekende de uiteindelijke beslissing: 1-2. Philippe Rommens kroonde zich tot matchwinner.

FC Utrecht zet achterstand om in solide overwinning

Ook FC Utrecht kreeg een teleurstelling te verwerken, maar zij gingen daar ietwat anders mee om. Vlak voor rust knikte Tobias Lauritsen de openingstreffer tegen de touwen, maar een reactie liet niet lang op zich wachten. Ryan Flamingo was de man et de laatste aanraking en kreeg zodoende de gelijkmaker op zijn naam.

De Domstedelingen begonnen wervelend aan de tweede helft en wilde doordrukken. Souffian El Karouani leek de 2-1 te scoren, maar werd door de VAR teruggefloten wegens buitenspel. Lang liet de definitieve tweede FC Utrecht-treffer niet op zich wachten, want Sam Lammers faalde niet in een rechtstreeks duel met Sparta-doelman Nick Olij. In de slotfase ging hij mee naar voren en had Victor Jansen vrije doorloop richting het doel om de eindstand op het scorebord te zetten: 3-1.