'Huisjesmelker' Haps moet het ontgelden: "Als bewoner sta je machteloos"

Buurtbewoners in de Leidse Vogelwijk zijn woedend op Feyenoorder Ridgeciano Haps. De linksback van de Rotterdammers bezit in die wijk namelijk een huis en heeft besloten om daar een gebouw van vijf appartementen voor jongeren te maken. Dit tot ongenoegen van de bewoners.

haps huisjesmelker leiden vogelwijk

"Heeft geen enkel contact gezocht"

De woningen in deze desbetreffende wijk zouden oud en daardoor erg gehorig zijn. De buurtbewoners zitten ook niet te wachten op de jongeren, omdat de huidige bewoners elkaar erg goed kennen. Buurman van het huis, William Berix, deed onderzoek en kwam erachter dat Haps de 'huisjesmelker' is: "Dit speelt al ruim een half jaar, maar tot op heden heeft hij geen enkel contact gezocht met de buren of de buurtbewoners", zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad.

Berix gaat vervolgens verder met zijn tirade: "Hij levert daarmee ook geen sociale bijdragen. Haps ziet het huis als een beleggingsobject. Er komen vijf appartementen in met vijf keukens, vijf wc's en vijf badkamers. Er is al een groot stuk aangebouwd van vier bij vijf meter en dat mag allemaal vergunningsvrij. Dat wordt dan verhuurd, maar het ene appartement is nog kleiner dan het andere. De minimale grootte wordt niet eens gehaald."

Brandveiligheid

Niet alleen is er vrees voor geluidsoverlast, zo zijn er ook twijfels over de brandveiligheid. Er is maar één vluchttrap voor een woning voor maarliefst vijf keukens. Bovendien denkt Berix ook dat zijn huis in waarde zal dalen, omdat er jongeren naast hem komen wonen. Echter wil de gemeente geen helpende hand bieden: "Als bewoner sta je machteloos. Je kunt geen kant op. Er wordt gewoon niets tegen gedaan."

Het Noordhollands Dagblad vroeg de club Feyenoord om een reactie en kreeg te horen dat Haps op de hoogte zou zijn van de problemen. De krant kreeg vervolgens te horen dat de verdediger contact op zou nemen, maar liet uiteindelijk weten het alleen over voetbal te willen hebben. 

Feyenoord-doelman vertrekt