De Vrij zou nooit bedanken voor Oranje: "Vind het veel te leuk"

Er zat anderhalf jaar tussen zijn 60ste en 61ste interland, maar voor Stefan de Vrij, die indruk maakte tegen Ierland (1-0), is bedanken voor het Nederlands elftal nooit een optie.

De Vrij heeft geen moeite gehad met zijn plek op de bank, ook al speelt hij natuurlijk liever wel: "Daarin hoop ik ook een voorbeeld te zijn. Ik blijf altijd positief en hard trainen", vertelt de 31-jarige aan De Telegraaf. "Voor mij staat beter worden altijd op één. Ik wil mezelf later nooit iets hoeven te verwijten, omdat ik er altijd alles uit heb gehaald."

"Geen optie voor mij"

"Ik heb veel geduld moeten hebben, maar ik heb altijd een positieve instelling en kom altijd met een lach hier binnen", vervolgt De Vrij na zijn goed prestatie en basisplaats tegen Ierland. "Als je de kans krijgt, moet je laten zien dat je er klaar voor bent en dat de trainer op mij kan bouwen. Daarom was deze wedstrijd heel belangrijk om te laten zien dat je erbij hoort. Ik denk dat ik al met al op een goede wedstrijd terug kan kijken."

De gedachten om te bedanken voor Oranje, zoals Luuk de Jong, Vincent Janssen en Jordy Clasie de laatste tijd deden, zweeft niet rond in het hoofd van De Vrij. "Dat zou ik nooit doen. Ik vind het nog te leuk. Ik begrijp hen wel. Ik ben ook net vader geworden, dan snap je hen ook wel. Maar iedereen staat daar anders in. Voor mij is dat geen optie."