'Ajax en Ocampos nog niet verlost van elkaar door financiële eisen'

De huurperiode van Lucas Ocampos bij Ajax mag allesbehalve geslaagd genoemd worden. De Argentijnse vleugelspits trok afgelopen zomer voor een huursom van 4 miljoen euro naar Amsterdam, maar kwam niet in de plannen voor van Alfred Schreuder. Volgens het Spaanse AS wil Sevilla-trainer Jorge Sampoli de Argentijn graag terug. Echter vormen de financiële voorwaarden een obstakel. Sevilla wil namelijk dat Ajax het salaris van Ocampos blijft doorbetalen na een winterse terugkeer. Daarnaast wil de Spaanse club niet overgaan tot terugbetaling van een deel van de betaalde huursom.

Ocampos werd met een hoop bombarie aangetrokken door Ajax. Waar het eerst leek dat de Amsterdammers de Argentijn voor 20 miljoen euro zou overnemen, stak de raad van commissarissen hier een stokje voor. Uiteindelijk kwam Ajax met Sevilla tot een akkoord over een huurperiode voor een bedrag van 4 miljoen euro. Deze huurperiode mag bestempeld worden als 'niet geslaagd. Ocampos kwam het eerste half jaar in Amsterdam slechts 114 minuten in actie verdeeld over vier competitiewedstrijden en twee Champions League-duels. Hierin wist de Argentijn geen potten te breken. De dagen van Ocampos in Amsterdam lijken geteld, aangezien de vleugelspits door Schreuder ook niet werd meegenomen op trainingskamp naar Marbella.

'Ajax kan fluiten naar haar centen en moet doorbetalen'

Hoewel Ocampos niet in de plannen bij Ajax voor lijkt te komen, is een terugkeer naar Sevilla geen zekerheid. De Spaanse club heeft de wens om de Argentijn terug te laten keren, maar wil echter dat Ajax het salaris van de vleugelspits door blijft betalen. Daarnaast hoeven de Amsterdammers ook niet te rekenen op een (gedeeltelijke) terugbetaling van de huursom. Ajax ziet een beëindiging van de huurperiode van Ocampos onder deze voorwaarden echter niet zitten en hoopt op betere financiële voorwaarden.