PSV weet welke route zij moeten bewandelen voor deelname Champions League

Met de overwinning van Villarreal in de finale van de Europa League is voor PSV duidelijk welke obstakels zij moeten overwinnen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Bij winst van Manchester United mochten de Eindhovenaren een voorronde overslaan, maar dat ging in rook op nadat David de Gea de elfde penalty miste.

Champions League

PSV stroomt in de tweede voorronde van de Champions League in. In deze ronde heeft PSV drie mogelijke tegenstanders waaraan de Nederlandse ploeg gekoppeld kan worden. Dit zijn het Turkse Galatsasaray, het Deense FC Midtylland en het Oostenrijkse Rapid Wien. De nummer twee van de Eredivisie begint op 20 of 21 juli al aan de Europese competitie.

Mochten de Eindhovenaren de tweede ronde overleven, staan er vier nieuwe ploegen met een geplaatste status te wachten. Dit zijn Shakthar Donetsk, Benfica, AS Monaco en Celtic. Als de ploeg van Roger Schmidt de vierde én laatste ronde weten te halen, komen de Eindhovenaren één van de andere drie ploegen tegen uit de derde voorronde. Bij driemaal winst plaatst PSV zich in pot 4 van de Champions League loting. 

Europa League

Bij het verliezen van de tweede voorronde in de Champions League komt de nummer twee van de Eredivisie terecht in de derde voorronde van de Europa League. De mogelijke tegenstanders zijn dan Jablonec, St. Johnstone en Anorthosis Famagusta. Bij winst komen de Eindhovenaren in de laatste ronde en stuiten op Fenerbahçe, Zorya Luhansk, Antwerp, Sturm Graz of Randers. Bij winst plaatst de ploeg van Roger Schmidt zich in pot 2 van de Europa League.

Mocht PSV in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld worden, komt het direct in pot 2 bij de loting van de Europa League.

Conference League

PSV kan ook nog gaan spelen in de Conference League. Als de Eindhovenaren in de derde voorronde van de Europa League worden uitgeschakeld, zijn er tientallen mogelijke tegenstanders in de laatste voorronde van de nieuwe Europese competitie. Bij winst van de laatste voorronde van de Conference League komt PSV in pot 1.

In het slechtste geval spelen de Eindhovenaren dit seizoen helemaal geen Europees voetbal. In dit scenario verliest de formatie van Schmidt in de tweede voorronde van de Champions League, de derde voorronde van de Europa League en de vierde voorronde van de Conference League. 

psv dit is de route naar de groepsfase van de champions league seizoen 2021

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt