De Mos steekt loftrompet: "In de buurt van Dillen en Van der Kuijlen"

PSV was dit seizoen heer en meester in de Eredivisie en dat zag ook Aad de Mos. In het wekelijkse item met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad steekt hij de loftrompet over één specifieke speler en daarbij doet hij een aantal gedurfde uitspraken.

De naam die hij noemt is die van Luuk de Jong. De aanvoerder van de Brabanders presteerde het om in 34 speelrondes in totaal achttien assists te geven en 29 doelpunten te scoren, waardoor hij per direct de speler is met het grootste aandeel in één seizoen. Dat record was in handen van Coen Dillen.

Aad de Mos pleit voor standbeeld voor Luuk de Jong

De voormalig voetbaltrainer hoeft dan ook niet lang na te denken over welke speler in zijn ogen het beste was in de formatie van Peter Bosz. "Voor mij komt er maar één iemand in aanmerking, dat is Luuk de Jong. Als je hem niet had gehad, was je niet op deze manier kampioen geworden. Hij is een verlengstuk geweest voor het team, de trainer en was de baas op het veld. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad en de hele boel op zijn schouders genomen. Hij stond er iedere wedstrijd weer."

Hij vindt dan ook dat de club hem moet belonen voor alle bewezen diensten in de twee termijnen in het Philips Stadion. "Er staan bij PSV twee standbeelden, van Coen Dillen en van Willy van der Kuijlen. De Jong verdient er zolangzamerhand ook eentje. Als je ziet hoe veel doelpunten en assists hij op zijn neem heeft staan, komt hij toch aardig bij hen in de buurt."

Voormalig voetbaltrainer verwacht dat topspits Johan Cruijff passeert

Luuk de Jong heeft nog 37 Eredivisie-doelpunten nodig om Johan Cruijff te passeren op de lijst met all time topscorers in de Nederlandse competitie. "Dat is in een paar seizoenen goed mogelijk. Als hij zich goed voelt en PSV zich versterkt op de transfermarkt, dan gaat hij die 37 zeker halen", besluit De Mos. De PSV'er wil, ondanks zijn goede vorm, niet meer in actie komen voor Oranje en dat is een kopzorg minder voor bondscoach Ronald Koeman.

Feyenoord-doelman vertrekt