Camera slaat grensrechter neer

De wedstrijd tussen Real Betis en Athletic Bilbao werd verstoord door een incident waarbij grensrechter Guadalupe Porras en een camera botsten.

Nadat het openingsdoelpunt was goedgekeurd, werd Porras geraakt door de camera-apparatuur, wat resulteerde in verwondingen die haar dwongen het veld per brancard te verlaten.

Video: Grensrechter botst met camera

Na vijftien minuten in de wedstrijd zette Ezequiel Ávila (de broer van Ajax-verdediger Gastón) Real Betis op voorsprong met 1-0. Na een VAR-controle brak er vreugde uit in het Estadio Benito Villamarín, maar al snel maakte dit plaats voor bezorgdheid over de grensrechter. Tijdens het vastleggen van het Sevillaanse feestje door een van de camera's langs het veld, kwam deze hard in aanraking met Porras.

Per brancard van veld af

Na behandeling door de medische staf van Real Betis, werd de 37-jarige grensrechter onder luid applaus van de supporters per brancard van het veld gedragen. De vierde official nam haar taken over, waardoor de wedstrijd kon worden voortgezet. Ondanks de uiteindelijke 3-1 overwinning van Real Betis op Athletic Bilbao, ging het na afloop vooral over dit incident. 

Voormalig scheidsrechter Eduardo Iturralde González drong al meteen aan op strengere regels vanuit La Liga om de toenemende aanwezigheid van camera's langs het veld te reguleren en zo de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers