'Quincy Promes komt uit angst voor arrestatie niet naar Nederland'

Tijdens een zitting in Amsterdam maakte advocaat Robert Malewicz, duidelijk dat Quincy Promes niet naar Nederland wil komen voor zijn hoger beroep, uit angst bij aankomst gearresteerd te worden.

Dit risico ontstaat door een bevel tot gevangenneming dat de rechtbank heeft uitgevaardigd in verband met zijn veroordelingen voor drugssmokkel en mishandeling. In februari werd Promes veroordeeld tot zes jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van meer dan 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Daarnaast kreeg hij achttien maanden cel voor de mishandeling van zijn neef. Malewicz benadrukte dat Promes wel bereid is om te verschijnen, maar dat detentie een grote impact heeft op zijn carrière als topsporter.

Naast de rechtszaken in Nederland loopt er ook een zaak tegen Promes in Dubai, waar het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om zijn uitlevering. Tijdens de zitting heeft de verdediging verschillende onderzoekswensen ingediend, waaronder het oproepen van getuigen. De rechtbank zal op 3 oktober haar beslissingen bekendmaken.

Gedragsveranderingen Quincy Promes na veroordeling tot 6 jaar cel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers