Mulder waarschuwt Ajax: ''In de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk''

Mulder waarschuwt Ajax: ''In de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk''

Als Schalke 04 het op z'n heupen heeft tijdens de aanstaande Europa League-duels met Ajax, dan krijgen de Amsterdammers het heel moeilijk. Dat denkt Youri Mulder, oud-speler van de grootmacht uit de Bundesliga.

"Schalke heeft een onvoorspelbare ploeg. Een beetje zoals Ajax. Dat heeft iemand als Hakim Ziyech, die uit het niets een doelpunt kan maken. Zo heeft Schalke er ook een paar. Ze kunnen zich goed oprichten, dat bleek wel tegen Borussia Mönchengladbach. Die dachten alles onder controle te hebben, maar juist dan is het oppassen. Op het moment dat je ze hebt liggen, kunnen ze ineens overeind komen," vertelt Mulder in de VARA Gids. 

"In de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk. Ook wel als ze zelf het spel moeten maken, maar dat is er dit seizoen alleen veel te weinig uitgekomen," weet hij. "Op papier zit er veel techniek, power en dynamiek in die ploeg. Als je ze op een goede dag treft, ben je echt het haasje."

Ajax en Schalke nemen het in de kwartfinale van de Europa League tegen elkaar op. De twee ontmoetingen zullen plaats vinden op 13 en 20 april. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers