‘Ajax heeft beslissing over Heitinga al genomen’

Mike Verweij denkt dat Ajax de beslissing over de toekomst van John Heitinga al genomen heeft. Dit vertelt hij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Ajax heeft nog altijd geen duidelijkheid gegeven of de interim-trainer ook volgend seizoen nog voor de groep staat.

"Als Heitinga vierde wordt, kun je normaal gesproken niet met hem doorgaan", zegt Verweij. "Ik denk sowieso dat de beslissing is genomen dat ze níet met hem doorgaan." Directeur voetbalzaken Sven Mislintat houdt echter vol dat dit niet aan de orde is. "Tegen iedereen zegt hij dat hij die beslissing nog gaat nemen", geeft Verweij aan.

Zoektocht naar vervanger mogelijk al gestart

Valentijn Driessen noemt dat hij zich niet kan voorstellen dat Ajax nog niet aan een potentiële vervanger van Heitinga werkt.  Verweij is het hiermee eens. "Ik geloof ook dat er wel heel veel contacten zijn gelegd met zaakwaarnemers en trainers." Na de laatste competitiewedstrijd zal Ajax met nieuws komen over de toekomst van Heitinga. De nummer drie gaat in de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij FC Twente en moet er alles aan doen om te winnen en zo te hopen dat nummer vier AZ van nummer twee PSV wint. Op deze manier plaatst Ajax zich als nummer twee voor de voorrondes van de Champions League.