Done deal: Haller vertrekt naar Borussia Dortmund

Sébastien Haller gaat Ajax verlaten en verruilen voor de Bundesliga. De Ivoriaanse goaltjesdief maakt met ingang van volgend seizoen deel uit van Borussia Dortmund. Donderdag ondergaat de aanvalsleider zijn medische keuring en gaat hij zijn handtekening onder een vierjarig contract zetten.

Ajax ontvangt een transfersom met een waarde van 31 miljoen euro, maar dat bedrag loopt door bonussen vrijwel zeker op tot zo'n 35 miljoen euro. Haller kwam als recordaankoop, de Amsterdammers moesten 22,5 miljoen euro betalen, naar de Eredivisie en gaat met een flinke winst weer weg. De transfersom lijkt ook gunstig voor de komst van Steven Bergwijn, want met deze uitgaande transfer lijkt zijn komst een stuk beter haalbaar dan voorheen.

Nu de Ivoriaan definitief vertrekt, lijkt de weg voor Brian Brobbey helemaal open. De aanvaller werd verkocht aan RB Leipzig, toen weer gehuurd van diezelfde club, maar Ajax hoopt de talentvolle spits nu weer in de armen te sluiten en over te nemen. Danilo vertrok ook, want hij maakte deze zomer de pikante overstap naar Feyenoord. 

Net binnen