Van Hooijdonk wenst Mislintat succes: "Dit elftal moet op de schop"

Pierre van Hooijdonk heeft Ajax zondagavond volledig afgebrand tijdens Studio Voetbal. De analist wees de schuldigen aan van de verloren wedstrijd tegen PSV (3-0) en kijkt alvast naar het volgende seizoen voor de Amsterdammers.

"PSV wilde veel meer dan Ajax. Zij dachten dit duel op talent te kunnen winnen, maar speelden zichzelf vanaf de eerste seconde volledig uit de wedstrijd. Ik vond het echt schrijnend om te zien wat Ajax, met name in de eerste helft, op de mat legde. Ze werden op álle fronten afgetroefd", is Van Hooijdonk duidelijk. Daarnaast was hij uiterst kritisch op Ajax-trainer John Heitinga: "Als het zo slecht gaat, waarom wacht je dan tot de rust om een aanpassing te doen? Is het niet tijdens de eerste helft te herstellen?", vroeg hij zich hardop af.

Transferzomer

Volgens Van Hooijdonk moet er het nodige gaan gebeuren deze transferzomer bij de Amsterdammers om volgend seizoen een betere selectie bij elkaar te krijgen: "Dit wordt een megaklus voor de nieuwe technisch directeur (Sven Mislintat, red). Dit elftal moet echt op de schop."

Feyenoord-doelman vertrekt