Louche makelaar wilde Kongolo en Feyenoord uit elkaar drijven: "Maar heb alles aan die club te danken"

Terence Kongolo ging de afgelopen tijd door een hel. De ex-verdediger van Feyenoord brak anderhalf jaar geleden met Stellar Group, het makelaarsbedrijf dat hem vertegenwoordigde en louter geld aan Kongolo probeerde te verdienen. In gesprek met de Telegraaf vertelt de linksback dat het bedrijf daarbij smerige trucjes gebruikte.

"Die mensen probeerden me weg te krijgen bij Feyenoord, wilden dat ik na het WK in Brazilië mijn contract niet zou verlengen en naar VFB Stuttgart zou vertrekken. Ik wilde groot worden bij Feyenoord en voor veel geld de deur uitgaan, heb geluisterd naar mijn hart. De club die mij heeft opgeleid, heb alles aan die club te danken en dus mogen ze aan mij verdienen."

"Niemand komt tussen mij en mijn moeder

Toen Kongolo vervolgens in de zomer van 2017 voor veel geld naar AS Monaco vertrok, eiste Stellar Group 1.5 miljoen euro van de transfersom en 0.5 miljoen euro aan boetes voor het verbreken van het contract. Ook maakte de makelaar gebruik van een smerig trucje: "Ik zal al urenlang naar hun gelul te luisteren, toen kwamen ze ook nog met een valse verklaring die mijn familie zogenaamd tegen mij had getekend. Ieder ander was gebroken, maar ik niet, want ik ben een Afrikaan en niemand komt tussen mij en mijn moeder."